Известие

Collapse
No announcement yet.

Поднася надясно ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поднася надясно ?

Поднася надясно, ама доста. Като държа волана е необходимо да го държа за да върви колата направо. Усилието не е голямо, но не ми е приятно. Това от повреда в хидравликата ли може да се получава или по ходовата част ?
    И още нещо ... моята Алфа 146 ТС няма чистачка на задното стъкло, а една абсолютно същата пред съседния блок има! Обаче моята има спойлер на багажника, където е чистачката на колегата (не съм го слагал аз).
    Вашите как са?
    Xa-uBaH
    ========================
    във Варна кара Alfa 146 TS, 16v, 97 г.
    Напоследък карам повече Корсата

Колега кога поднася? Така както си написал разбирам, че постоянно в движение тегли на една страна, затова предполагам че е от предницата. Наскоро да си влизал в дупки? Отиди в някой сервиз да прегледат сходимостта, а и състоянието на окачването (кормилни щанги и т.н.).
    Ако поднася при спиране, е препоръчително да погледнеш и спирачките. Може да е клеясало буталцето на някой апарат.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Ако не си проверил дали е от гумите-провери.
      По принцип оттам се почва, пък ако не е от тях тогава преглеждай по-сериозно предницата!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Евентуално ако е започнало от скоро е от реглажа на предницата или се е поразбила. Най добре качвате я гледат всичко по окачването и ако е ОК отиваш на реглаж, ако не сменяш каквото се е разбило и тогава на реглаж.

Comment

А случайно да си сменял гуми напоследък?

При мен имаше подобен проблем като смених гумите. Ако има разлика в предните гуми (даже и да изглеждат еднакви) тегли на една страна. Проблема при мен се реши със смяна местата на гумите.
          Alfa Romeo 1,3 Boxer

Comment

И моята беше така, след смяна на носачите се получи. Биеше много нядясно, но нямаше напрежение. Отидох в Мотоексперт (fulda) , направиха реглаж на предницата и се оправи веднага. Намира се на ъгъла на Г.М. Димитров и Симеоновско шосе.
            Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Re: Поднася надясно ?

Първоначално публикувано от Xa-uBaH
              И още нещо ... моята Алфа 146 ТС няма чистачка на задното стъкло, а една абсолютно същата пред съседния блок има! Обаче моята има спойлер на багажника, където е чистачката на колегата (не съм го слагал аз).
              Вашите как са?
              Колега и Аз съм със същата Алфа и имам и спойлер и чистачка, не е заради спойлера да нямаш.може да е по стар модел или ..
              Alfa 146 1.6TS 16v '98
              Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Comment

Поднася ... при движение.

Първоначално публикувано от Max
                Колега кога поднася? Така както си написал разбирам, че постоянно в движение тегли на една страна, затова предполагам че е от предницата. Наскоро да си влизал в дупки? Отиди в някой сервиз да прегледат сходимостта, а и състоянието на окачването (кормилни щанги и т.н.).
                Ако поднася при спиране, е препоръчително да погледнеш и спирачките. Може да е клеясало буталцето на някой апарат.
                Поднася при движение, при това равномерно, със малко напрежение което се усеща във волана. Ще отида на реглаж да видим какво ще ми кажат...

Съмнявам се да е от гуми, но човек никога не знае. "Майсторите" ще кажат
                Xa-uBaH
                ========================

Comment

Първоначално публикувано от SNAIPERIST
                  Вашите как са?
                  Колега и Аз съм със същата Алфа и имам и спойлер и чистачка, не е заради спойлера да нямаш.може да е по стар модел или ..
                  А спойлера ти изрязан ли е за да не пречи на чистачката? Защото ако не е, мога да пробвам да си присадя една чистачка там.
                  Xa-uBaH
                  ========================

Comment

А спойлера ти изрязан ли е за да не пречи на чистачката? Защото ако не е, мога да пробвам да си присадя една чистачка там.
                    Ако питаш мен,няма да ти е толкова лесно,ако колата е произведена без чистачка отзад.
                    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

ами и моята така дърпа леко на дясно....Смених носачите (понеже минах през една големичка дупка) , но проблема не беше в тях.....След 4 реглажа при Дунев се оказа крив мост (т. нар. магаре)....е малко ,ама.....та предстои смяна....някога
                      145 2.0 TS

Comment

Абе не подценявайте гумите.И моята дърпаше на ляво и то след реглаж.Оплаках се на майстора след пробата,а той каза,че колата е перфектна да си обърна гумите.И на мен ми се видя тъпо,обаче се оказа,че е от това.
                        Alfa Romeo 1.9 150 159JTDm

Comment

Колега мека гуми само при такова усилие!!!
                          Много мека ако са ти високи гумите ако дигнесх кам 100 ше я спукаш веднага!
                          Алфа 156 1.9JTD 2003

Comment

[quote=Xa-uBaH]
                            Първоначално публикувано от SNAIPERIST
                            Първоначално публикувано от "Xa-uBaH":7s295bxb
                            Вашите как са?
                            А спойлера ти изрязан ли е за да не пречи на чистачката? Защото ако не е, мога да пробвам да си присадя една чистачка там. [/quote:7s295bxb]

Никаде не е резано нищо, даже има много разтояние между чистачката и спойлера.Иначе може да си пресадиш чистачка ама е много работа та копче та мотор реле резане дупки и т.н.Ако е от естетическа гледна точка тая чистачка не е трудно слагането де
                            Alfa 146 1.6TS 16v '98
                            Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Comment

за поднасяне, виж да не си изкривил някоя джанта, понякога и от това се получава. В най-лошя случай ще е нещо по окачването......
                              Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X